Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 29. do 31. siječnja 2010. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 135 prometnih prekršaja,

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 29. do 31. siječnja 2010. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 135 prometnih prekršaja, od čega osam prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Iz prometa su isključena 22 vozača i deset vozila. Šestero vozača je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Dvojica vozača, višestrukih recidivista u prometu, su uhićena i dovedena na Prekršajne sudove.

Najveća alkoholiziranost zabilježena je u nedjelju, 31. siječnja, u 2 sata u Novom Glogu, gdje je 26 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,74 g/kg.



Stranica