Posjet osnovnoškolaca Policijskoj postaji Križevci

Danas, 5. veljače, Policijsku postaju Križevci posjetila je grupa učenika Osnovne škole "Vladimir Nazor", područne škole Carevdar, kojom prilikom su   upoznati sa radnim prostorom policijskih službenika. Najveće zanimanje izazvala je prostorija namijenjena za smještaj osoba zatečenih u prekršajima pod utjecajem opojnih sredstava.

Veliko zanimanje učenici su pokazali i za radni prostor operativnog dežurstva gdje su bili oduševljeni kontaktom putem radio –veze sa ophodnjama na terenu. Neki učenici su iskoristili mogučnost i praktično se upoznali sa načinom primjene alkometra.  


Nakon razgledavanja postaje učenicima je održano kraće predavanje na temu njihovog sudjelovanja u prometu kao pješaka, a   pokazali su i zavidna znanja o prometnim propisima,  primjereno njihovom uzrastu.

Za napomenuti je da su djecu od Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Križevcima pa do Policjske postaje Križevci pratili kontakt policajci, koji su odmah iskoristili priliku i praktično pokazali djeci na koji način se kreće u prometu na cestama te im ukazali na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, uz naglasak da se prije izvođenja bilo koje radnje u prometu, moraju uvjeriti da to mogu učiniti na siguran način.

Želja ove policijske postaje je da se i na takav način približi javnosti i da promicanjem prometne kulture podigne nivo sigurnosti u cestovnom prometu.

 

 


Stranica