Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 5. do 7. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 5. do 7. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Tijekom provođenja pojačanih mjera ukupno je kontrolirano 259 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 79 represivnih mjera, po prekršajima: alkohol – 20, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 9, nepropisno parkiranje - 8, tehnička neispravnost vozila - 7, brzina – 5, oduzimanje prednosti prolaska pješaku – 2, upravljanje za vrijeme zabrane – 1, upravljanje prije stjecanja prava – 1, nekorištenje zaštitne kacige - 1  i dr.

Iz prometa su isključena 24 vozača i dva vozila te je privremeno oduzeto 17 vozačkih dozvola. Za jedno vozilo određen je izvanredan tehnički pregled vozila.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 7. ožujka, u 23.35 sati, kada je D.S. (1985) na Varaždinskoj cesti u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,19 ml/l alkohola.  Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u nedjelju, 7. ožujka, u 10.30 sati u Štaglincu kada je Lj.B. (1979) upravljao osobnim automobilom brzinom od 79 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja 60 km/h.

Tijekom pojačanih mjera izvršen je nadzor šest vozačica kod kojih nisu utvrđeni prekršaji.

U nadzoru su zatečena četiri recidivista. U posebnoj prostoriju do otrježnjenja je zadržano osam osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola .

Uhićene su tri osobe, protiv kojih osoba slijedi provođenje žurnih prekršajnih postupaka. Dva su vozača zatečena u činjenju kaznenog djela iz članka 308. Kaznenog zakona te će protiv istih biti podnijete kaznene prijave .

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježene su tri  prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.


Stranica