Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 12. do 15. ožujka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 12. do 15. ožujka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.  Tijekom provođenja pojačanih mjera korišteni su slijedeći uređaji za nadzor brzine: “Famashot“, „Traffivision“, „Multanova“, laserski uređaji za nadzor brzine, predočnik brzine i makete Multanove.

Ukupno su kontrolirana 322 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 206 represivnih mjera, po prekršajima: brzina – 42, alkohol – 32, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 22, nepropisno pretjecanje – 11, nepropisno parkiranje - 10, tehnička neispravnost vozila - 10, nepropisno mimoilaženje – 9, upravljanje prije stjecanja prava – 9, oduzimanje prednosti prolaska dugom vozilu – 4, upravljanje za vrijeme zabrane – 1  i dr.
     
Iz prometa je isključeno 39 vozača i 15 vozila. Privremeno su oduzete 22 vozačke dozvole. Za jedno vozilo je određen izvanredan tehnički pregled vozila. Zbog sumnje u izvršenje carinskog prekršaja privremeno su oduzeta dva osobna automobila stranih reg. oznaka. Utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima  u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je danas, 15. ožujka, u 1.10 sati, kada je Z.B. (1986) u ulici Stjepana Radića u Reki zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,31 ml/l alkohola.  Isti je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u petak, 12. ožujka, u 10.53 sati u Kenđelovcu, kada je G.K. (1978) upravljao osobnim automobilom brzinom od 125 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja 60 km/h. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Križevcima, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3 000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

Tijekom pojačanih mjera izvršen je nadzor 16 vozačica, gdje nisu utvrđeni prekršaji.

Zatečeno je šest recidivista (svi PPrP Koprivnica). U posebnu prostoriju na zadržavanje do otrježnjenja je dovedeno 14 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola (PPrP Koprivnica - devet osoba, PP Đurđevac – tri, PP Križevci - dvije osobe).  Uhićeno je šest osoba te su protiv njih provodeni žurni prekršajni postupci (svi PPrP Koprivnica).

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.


Stranica