Rezultati akcije nadzora brzina kretanja vozila

Jučer, 15. ožujka, u vremenu od 9 do 15 sati na području Policijske uprave provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Jučer, 15. ožujka, u vremenu od 9 do 15 sati na području Policijske uprave provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Tijekom akcije vršen je nadzor brzine kretanja laserskim uređajima za nadzor brzine (šest "lasera"), uređajem „Multanova“, uređajem „Famashot“ i uređajem „Traffivision“. U akciji su korištene i dvije makete Multanove.

Utvrđena su 43 prometna prekršaja, od čega 27 prekršaja prekoraćenja dopuštenih brzina kretanja vozila. Nadzirano je 67 vozila.

Poradi prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine kretanja naplaćene su tri mandatne kazne, uručena su tri obavezna prekršajna naloga, podneseno je 17 izvješća o počinjenom prekršaju poradi prekršaja fotografiranih uređajima „Multanova“ i „Famashot“, podnijeta su dva optužna prijedloga te su izdane dvije mjere pisanog upozorenja. 

Po kategorijama prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine od 20 do 30 km/h (13), zatim prekoračenja od 30 do 50 km/h (8) i od 10 do 20 km/h (6).
 

Najveća brzina zabilježena je u 13.24 sati na državnoj cesti broj 2 u Vlaislavu, gdje je vozač M.K. (1988) zatečen kako upravlja osobnim automobilom brzinom koja je uz toleranciju 37 km/h veća od dopuštene, odnosno 97 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine kretanja 60 km/h (108 km/h bez umanjenja).

Tijekom provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće.


Stranica