Pojačane mjere nadzora prometa tijekom Uskršnjih blagdana

U razdoblju od 1. do 6. travnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
U razdoblju od 1. do 6. travnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Ukupno je kontrolirano 309 vozača i vozila, a sankcionirano je 209 prometnih prekršaja: alkohol – 30, brzina – 27, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 15, nepropisno parkiranje – 15,  upravljanje prije stjecanja prava – 14, upravljanje neregistriranim vozilom – 10, nekorištenje zaštitne motociklističke kacige – 9, nepropisno pretjecanje – 8, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 7, oduzimanje prednosti prolaska dugom vozilu – 4, upravljanje za vrijeme zabrane – 3,  i dr.
     
Iz prometa su isključena 52 vozača i 16 vozila. Privremeno su oduzete 23 vozačke dozvole. Utvrđeno je devet prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima  u prometu.

Na području PPrP Koprivnica ostvareno je ukupno 105 represivnih mjera, na području PP Đurđevac ukupno je ostvareno 50 represivnih mjera, na području PP Križevci ukupno su ostvarene 54 represivne mjere.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 4. travnja, u 0.40 sati, kada je Ž.B. (1962) u Dugoj ulici u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,31 ml/l alkohola.  Isti je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u subotu, 3. travnja, u 13.50 sati  na Trgu Svetog trojstva u Cvetkovcu, kada je K.N. (1990) upravljao osobnim automobilom brzinom od 103 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja prometnim znacima ograničena na 60 km/h.

Zatečeno je osam recidivista (PPrP Koprivnica - tri recidivista, PP Đurđevac – pet). Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju zdo otrježnjenja je zadržano 14 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Uhićene su dvije osobe. Protiv uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima. Zatečen je jedan vozač kako upravlja vozilom za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dva vozača osobnih automobila i vozač mopeda zadobili lake tjelesne ozljede.

Kroz pojačani nadzora prometa, u subotu 3. travnja, od 10 do 22 sata na području Policijske uprave provedena je preventivno-represivna akcija nadzora vozača mopeda i motocikala.  U akciji je kontrolirano je 38 vozača mopeda i motocikala te su utvrđena 24 prekršaja kojima su sankcionirani prekršaji vozača mopeda i motocikala (alkohol – 1, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 4, upravljanje vozilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole – 1, upravljanje prije stjecanja prava – 8, nekorištenje zaštitne kacige – 6, ostalo – 4).


Stranica