Koprivnica: „Međunarodni graffiti day… dječji snovi“

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko - križevačke ulaže znatne napore u provođenju različitih mjera i aktivnosti, te je poseban naglasak na provođenju preventivnih aktivnosti usmjerenih prema različitim skupinama (djeca, mladi vozači, pješaci i dr.).

Društvenoj zajednici poseban problem predstavljaju grafitima išarana pročelja zgrada neprimjerenim sadržajima, a njihovo saniranje iziskuje znatne materijalne izdatke. Kako se u svakome od nas krije neki talent i crtanje grafita može se smatrati talentom, ali ne na način da se pišu poruke tipa „ovo je zgrada za hrušte i jelenjake“ ili „Ana voli Marka“, već da su oku ugodni crteži i poruke koje upotpunjuju interijer u kojem se nalaze.

U cilju zajedničke sinergije institucija, policije, društvene zajednice i writera (crtača grafita), Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i „Bad art project“ su pokrenuli inicijativu oslikavanja određenih površina grafitima.

U zajedničkoj suradnji Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, „Bad art projecta“ i gradskog komunalnog pooduzeća „Komunalac“  za subotu, 24. travnja, u cjelodnevnom događanju planira se okupiti veći broj mladih ljudi kojima je crtanje grafita više od hobija, a isti su priznati writeri na međunarodnoj grafiti sceni. Svoje prisustvo potvrdili su sudionici iz Velike Britanije, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Predstavnici Hrvatske, osim naših domaćih Koprivničanaca, biti će iz Zagreba, Križevaca, Virovitice, Bjelovara i Osijeka.

Tema graffiti daya su dječji snovi, a cjelodnevni događaj je posvećen COOR-u „Podravsko sunce“, da bi se ovim putem potaknulo prikupljanje sredstava za opremanje kabineta za glazbenu terapiju.

Događanje je otvorenog tipa te se pozivaju svi zainteresirani da u subotu, 24. travnja, u vremenu od 9 do 19 sati uživo pogledaju writere na djelu. Mjesto događanja je parkirališni prostor gradskog komunalnog poduzeća „Komunalac“ u Koprivnici u Mosnoj ulici.


Stranica