Dovršeno kriminalističko istraživanje

U utorak, 4. svibnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke po nalogu USKOK-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1949., 1957. i 1956. god.) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja i pomaganja u

Foto: Ilustracija
U utorak, 4. svibnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke po nalogu USKOK-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1949., 1957. i 1956. god.) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja i pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti.

Postoje osnove sumnje da je prvoosumnjičeni (1949.), kao načelnik Općine Molve, tijekom 2007. i 2008. godine iskoristio svoj položaj i ovlasti te pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist trgovačkom društvu iz Đurđevca. U tome mu je pomagao drugoosumnjičeni (1957.), direktor trgovačkog društva, dok je trećeosumnjičeni (1956.), vlasnik trgovačkog društva, načelnika općine i direktora trgovačkog društva poticao na zlouporabu položaja i ovlasti.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv trojice osumnjičenih USKOK-u je podnesena kaznena prijava.
 


Stranica