Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 7. do 9. svibnja, na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 7. do 9. svibnja, na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Ukupno je kontrolirano 356 vozača i vozila, a ukupno je poduzeta 131 represivna mjera, po prekršajima: brzina – 21, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 16, alkohol – 15, nepropisno pretjecanje – 13, nepropisno parkiranje – 6, upravljanje neregistriranim vozilom – 5, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 4, upravljanje prije stjecanja prava – 3, oduzimanje prednosti prolaska drugom vozilu – 3, upravljanje za vrijeme zabrane – 3, nekorištenje zaštitne kacige – 1 i dr.

Iz prometa je isključeno 22 vozača i 12 vozila. Privremeno je oduzeto 11 vozačkih dozvola. Utvrđena su četiri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima  u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nejdelju, 9. svibnja, u 18.55  sati, kada je M.Š. (1948) u Goričkoj ulici u Virju zatečen kako upravlja traktorom sa neregistriranom prikolicom, pod utjecajem alkohola od 2,82 g/kg. Zadržan je do otrježnjenja.

U subotu, 8. svibnja, u 22.05 sati u ulici F. Markovića u Križevcima zatečen je V.Š. (1948) kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg. Vozač je zadržan je do otrježnjenja, potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Križevcima, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 20 dana, novčanom kaznom od 500 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije 12 mjeseci.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u subotu, 8. svibnja, u 3.30 sati  na Trgu Mladosti u Subotici Podravskoj kada je V.S. (1959) upravljao osobnim automobilom brzinom od 77 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja prometnim znacima ograničena na 40 km/h.

 U nadzoru prometa zatečeno je sedam recidivista. U posebnim prostorijama do otrježnjenja je zadržano 12 osoba, poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola. Uhićeno je osam osoba. Protiv šest uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Na izdržavanje kazne zatvora u zatvor u Bjelovaru predano je pet osoba.

Tijekom provođenja pojačanih mjera zatečena su dva vozača kako upravljaju vozilom za vrijeme pravomoćno izrečenih zaštitnih mjera zabrane upravljanja. Protiv istih slijedi podnošenje kaznene prijave ODO poradi kaznenog djela iz članka 308.  KZ-a.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno jepet prometnih nesreća sa materijalnom štetom.


Stranica