Sveti Ivan Žabno: Stradala pješakinja

Jučer, 16. svibnja, oko 18 sati na Trgu Karla Lukaša u Svetom Ivanu Žabnu u prometnoj nesreći smrtno je stradala pješkinja.

Foto: Ilustracija
Jučer, 16. svibnja, oko 18 sati na Trgu Karla Lukaša u Svetom Ivanu Žabnu u prometnoj nesreći smrtno je stradala pješkinja.


51 - godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim automobilom  „Hyundai Accent“, zagrebačkih reg. oznaka, neprilagođenom brzinom tako da nije uspjela pravovremeno zaustaviti svoje vozilo kako bi izbjegla udar u pješakinju D.O. (1943.), koja je u tom trenutku van pješačkog prijelaza prelazila preko kolnika prometnice. Od siline udara pješakinja je odbačena unaprijed na kolnik, uslijed čega je zadobila ozljede od kojih je na mjestu preminula.

Vozačica nije bila pod utjecajem alkohola.

Očevid na mjestu događaja obavio je istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici, u nazočnosti općinskog državnog odvjetnika u Križevcima i policijskih službenika Policijske postaje Križevci.

Zbog prometne nesreće i provođenja očevidnih radnji u vremenu od 18.30 do 19.53 sati za sav promet je bila zatvorena dionica državne ceste broj 28 u Svetom Ivanu Žabnu, a promet se uz fizičko upravljanje policijskih službenika odvijao obilaznim pravcem Sveti Ivan Žabno - Križevci - Vrbovec i obratno.

Protiv 51 - godišnje vozačice osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcima.


Stranica