Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 10. do 16. svibnja 2010.g.

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 38 kaznenih djela, od čega 28 iz oblasti općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta, četiri iz gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela kriminaliteta prometa. Kazneno su prijavljene 22 fizičke i jedna pravna osoba.

Foto: Ilustracija
STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 38 kaznenih djela, od čega 28 iz oblasti općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta, četiri iz gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela kriminaliteta prometa. Kazneno su prijavljene 22 fizičke i jedna pravna osoba.

Razriješeno je pet kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koja su prijavljene četiri fizičke osobe. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja, od čega četiri prekršaja tučnjava, dvije svađe ili vike, davanje pića pijanim ili malodobnim osobama i držanje životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.

Također, zabilježen je i prekršaj narušavanja javnog reda i mira na športskim natjecanjima za koji su prijavljena četiri počinitelja.

 
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 25 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, devet s ozlijeđenim osobama i 15 sa materijalnom štetom. Smrtno je stradala pješakinja. Tjelesne ozljede zadobilo je devet osoba. Teške tjelesne ozljede zadobili su pješak, vozač traktora i vozač bicikla, dok su lake tjelesne ozljede zadobili četiri vozača bicikla i dva putnika.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevini i požar u kojem nije zabilježena materijalna šteta.
 
OSTALI DOGAĐAJI

Zbog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnesene su prijave protiv deset osoba.

Prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata, bez odgovarajuće pratnje, zatečeno je pet osoba mlađih od 16 godina.



Stranica