Prijem u Prometnu jedinicu mladeži grada Koprivnice

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na prijedlog Policijske uprave koprivničko-križevačke, Postaje prometne policije Koprivnica i ove godine organizira se prijem u Jedinicu prometne mladeži Grada Koprivnice.


Foto: Pu koprivničko-križevačka


Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na prijedlog Policijske uprave koprivničko-križevačke, Postaje prometne policije Koprivnica  i ove godine organizira se prijem u Jedinicu prometne mladeži Grada Koprivnice.  



        UVJETI KOJE KANDIDATI MORAJU ISPUNJAVATI:


  • pripadnik Jedinice prometne mladeži može biti učenik srednje škole  koji je navršio 16 godina života, primjeren u učenju, ponašanju i radu,
  • kandidat mora biti s područja Grada Koprivnice,
  • kandidat mora biti zdravstveno sposoban što dokazuje potvrdom liječnika obiteljske medicine.
      
Prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije te dobre komunikacijske vještine.  

Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:
  •       prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu
  •       pravila prometa
  •       prometne znakove
  •       upravljanje prometnom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.  
Nakon osposobljavanja pripadnici Jedinice prometne mladeži biti će uključeni u poslove upravljanja prometom na raskrižjima i drugim mjestima, nadzora nepropisno parkiranih vozila, kao i obavljanju drugih poslova prilikom nadzora vozila i vozača, uključujući i pružanje pomoći domaćim i stranim gostima pri snalaženju u prometu i to u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2010.godine.

Uz zamolbu i životopis, potrebno je dostaviti i kopiju školske knjižice prethodnog razreda i 1. polugodišta trenutnog razreda, presliku osobne iskaznice te liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti.

Svi zainteresirani kandidati mogu dostaviti Zamolbe sa potrebnom dokumentacijom do 28. svibnja 2010. godine u Postaju prometne jedinice Koprivnica na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici, radnim danom od 8 do 15 sati.

Stranica