Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 28. do 30. svibnja 2010. g. na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija 
Tijekom vikenda, od 28. do 30. svibnja 2010. g. na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa. 

Ukupno je kontrolirano 292 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 115 represivnih mjera, po prekršajima: brzina – 24, alkohol – 22, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17, upravljanje prije stjecanja prava – 6, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 5, nekorištenje zaštitne kacige – 4, upravljanje za vrijeme zabrane – 2, upravljanje neregistriranim vozilom – 2 i dr.
     
Iz prometa su isključena 33 vozača i četiri vozila. Privremeno je oduzeto 12 vozačkih dozvola. Ostvarene su dvije aktivnosti sukladno Zakonu o obveznim osig.  u prometu.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 28. svibnja, u 19.40 sati u Virju kada je J.Š. (1953.) zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,61 g/kg.

Najveća brzina izmjerena je u subotu, 29. svibnja, u 18.22 sata  u Virju, kada je M.G. (1976.) upravljao osobnim automobilom brzinom od 125 km/h na djelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja ograničena na 70 km/h. Vozač je također bio i pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Na području PU zatečena su tri recidivista. U posebnoj prostoriji do orježnjenja zadržano je 12 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola. Uhićeno je devet osoba. Protiv osam uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Tijekom provođenja pojačanih mjera zatečena su dva vozača kako upravljaju vozilom za vrijeme pravomoćno izrečenih zaštitnih mjera zabrane upravljanja. Vozači su bili uhićeni te su provedena kriminalistička istraživanja i protiv istih slijedi podnošenje kaznene prijave ODO poradi kaznenog djela iz članka 308. KZ-a.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježene su četiri  prometne nesreće s materijalnom štetom.


Stranica