Pojačane mjere nadzora prometa tijekom blagdana i vikenda

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, tijekom predstojećeg razdoblja "produženog" vikenda, od 3. do 6. lipnja, provoditi će se pojačani nadzor prometa.

Foto: Ilustracija
Sukladno iskustvima iz prijašnjih godina, a vezano uz proslavu blagdana Tijelova, očekuje se da će veći broj građana spojiti blagdan s vikendom, te će u prometu na cestama sudjelovati veliki broj sudionika. Među njima, svakako, veći broj pješaka, vozača mopeda i motocikala, ali i velik broj vozača koji će u prometu sudjelovati s većom koncentracijom alkohola u organizmu od dozvoljene.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, tijekom predstojećeg razdoblja "produženog" vikenda, od 3. do 6. lipnja, provoditi će se pojačani nadzor prometa.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa posebna pozornost biti će usmjerena na  nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor poštivanja ograničenja brzina kretanja vozila te nadzor prometovanja pješaka.

Također, kroz pojačane mjere, u subotu i nedjelju, 5 . i 6. lipnja, provoditi će se preventivno - represivna akcija nadzora prometovanja mopeda i motocikala.

Pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu da poštuju prometna pravila i prometne znakove.


Stranica