Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 3. do 6. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Tijekom vikenda, od 3. do 6. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Ukupno je kontrolirano 328 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 211 represivnih mjera, po prekršajima: brzina – 32, upravljanje neregistriranim vozilom – 20, alkohol – 19, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17, upravljanje prije stjecanja prava – 16, nekorištenje zaštitne kacige – 15, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – 11, upravljanje vozilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole – 1, upravljanje za vrijeme zabrane – 2,  i dr.
     
Iz prometa je isključeno 47 vozača i 27 vozila. Privremeno je oduzeto 15 vozačkih dozvola.  Ostvareno je 19 aktivnosti sukladno Zakonu o obveznim osig.  u prometu.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 6.  lipnja, u 18.20 sati kada je S.C. (1972.) u Apatovcu zatečen kako upravlja neregistriranim traktorom pod utjecajem alkohola od 4,07 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja te slijedi provođenje žurnog prekršajnog postupka na Prekršajnom sudu u Križevcima.

Najveća brzina izmjerena je također u nedjelju, 6.  lipnja, kada je vozač B.J. (1989.) upravljao motociklom u Koprivničkoj ulici u Koprivničkom Ivancu, brzinom od  108 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h. Vozač je u uhićen te slijedi provođenje žurnog prekršajnog postupka na Prekršajnom sudu u Koprivnici.

U nadzoru prometa zatečeno je osam recidivista. U posebnu prostoriji do otrežnjenja je zadržano 13 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Uhićeno je 12 osoba. Protiv osam uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci  u kojima su kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Tijekom provođenja pojačanih mjera nisu utvrđena kaznena djela iz članka 308. KZ-a.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s oszlijeđenim osobama i dvije nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama su tri osobe lakše ozlijeđene.

Kroz pojačani nadzora prometa, u subotu i nedjelju, u poslijepodnevnim satima, provedena je akcija nadzora vozača mopeda i motocikala.  Tijekom akcije izvršen je nadzor 75 vozača mopeda i motocikala i njihovih vozila, kojom prilikom je utvrđeno 68 prekršaja. Najviše je počinjenih prekršaja vožnje neregistriranim mopedom i motociklom (13) i nekorištenja zaštitne kacige (12). Tijekom akcije iz prometa je isključeno 18 vozača  i devet vozila.


Stranica