Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa tijekom vikenda i blagdana

Tijekom vikenda i blagdana Velike Gospe, od 13. do 15. kolovoza 2010. g. na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

 
   Tijekom vikenda i blagdana Velike Gospe, od 13. do 15. kolovoza 2010. g. na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.
 
   Tijekom provođenja pojačanih mjera korišteni su slijedeći uređaji za nadzor brzine: „Traffivision“, laserski uređaji za nadzor brzine i makete Multanove.
    Kontrolirana su 160 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 113 represivnih mjera, po prekršajima: alkohol – 17, brzina – 11, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 11, upravljanje prije stjecanja prava – 7, istek prometne dozvole – 3, upravljanje za vrijeme zabrane – 1, pretovar – 3, nekorištenje zaštitne kacige – 3, upravljanje neregistriranim vozilom – 7 i dr.
    Iz prometa je isključeno 28 vozača i 10 vozila, dok je privremeno oduzeto 9 vozačkih dozvola. Sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu ostvareno je 8 aktivnosti.
   Najveća koncentracija alkohola utvrđena je dana 15. 08. 2010. g. u 21,55 sati, kada je J. D. (1964) u Gornjoj Glogovnici zatečen kako upravlja mopedom pod utjecajem alkohola od 3,23 g/kg. Isti je od 22,20 sati dana 15.08.2010. smješten u posebnu prostoriju, nakon čega slijedi dovođenje na Prekršajni sud.
   Najveća brzina izmjerena je dana 15. 08. 2010. g. u 10,50, kada je D. M. (1963) upravljao osobnim automobilom u Koprivničkoj ulici u Glogovcu brzinom od 71 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 40 km/h.
   Na području PU zatečena su 3 počinitelja prometnih prekršaja u povratu.
   Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju za smještaj do otrežnjenja, smješteno je 7 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola. Uhićene su 4 osobe, te su protiv 3 uhićene osobe provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su iste kažnjene novčanim kaznama, kaznom  zatvora, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. U zatvor u Bjelovaru na izdržavanje kazne zatvora predana je 1 osoba.
   Tijekom provođenja pojačanih mjera zatečen je 1 vozač kako upravlja osobnim automobilom za vrijeme pravomoćne mjere zabrane upravljanja. Vozač je bio uhićen poradi provođenja kriminalističkog istraživanja, a protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave poradi počinjenog kaznenog djela iz članka 308. KZ-a RH.
   U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je 6 prometnih nesreća od čega 3 nesreće s povrijeđenim osobama u kojoj su 2 osobe lakše i 1 osoba teže povrijeđena.
  
    U sklopu pojačanog nadzora prometa na području Policijske uprave, dana 14. kolovoza 2010.g. od 16,00 do 20,00 sati provedena je i akcija nadzora mopeda i motocikala. Tijekom akcije kontrolirano je 40 vozača mopeda i motocikala.
    U akciji je ukupno ostvareno usmjerenih 18 aktivnosti (neosigurano vozilo – 4, nekorištenje zaštitne kacige – 3, neregistrirano vozilo – 4, nekorištenje svjetala – 1, upravljanje prije stjecanja prava – 5, ostalo – 1), dok je iz prometa isključeno 5 vozača mopeda/motocikala i 5 vozila kojima su isti upravljali.
    Za napomenuti je, da za vrijeme provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće u kojima bi sudjelovali vozači mopeda i motocikla.


Stranica