Koprivnica: Prezentacija preventivnog programa „Zajedno više možemo“

Jučer, 8. rujna, u prostorijama Grada Koprivnice održana je prezentacija preventivnog programa „Zajedno Više Možemo“ od strane Odjela za prevenciju u Ureda glavnog ravnatelja policije.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Jučer, 8. rujna, u prostorijama Grada Koprivnice održana je prezentacija preventivnog programa „Zajedno Više Možemo“ od strane Odjela za prevenciju u Ureda glavnog ravnatelja policije.
 
Prezentaciji su prisustvovali: Dražen Pros, zamjenik gradonačelnika Grada Koprivnice, Josip Pavliček, načelnik Odjela za prevenciju i Nikša Jelovčić, policijski službenik Odjela za prevenciju u Uredu glavnog ravnatelja policije, Dragutin Vurnek, načelnik PU Koprivničko-križevačke i ostali predstavnici PU Koprivničko-križevačke, predstavnici osnovnih i srednjih škola, Obiteljskog centra, Centra za prevenciju i ovisnost, Zavoda za javno zdravstvo te Koordinacijskog odbora za akciju „Gradovi i općine prijatelji djece“.

Preventivni program „Zajedno Više Možemo“ provodi Grad Zagreb u suradnji s policijom i odgojno-obrazovnim ustanovama iz Zagreba već šest godina, a isti je usmjeren na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a koji su namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.
 
Sastoji se od 5 komponenti:

1. „Mogu ako hoću -1.“ (MAH 1)-za učenike 4. razreda osnovnih škola,
2. „Sajam mogućnosti“-za učenike 4. i 5. razreda osnovnih škola,
3. „Prevencija i alternativa-1“ (PIA 1)- za učenike 5. razreda osnovnih škola,
4.  „Prevencija i alternativa -2“ (PIA 2)-za učenike 6. razreda osnovnih škola,
5. „Mogu ako hoću - 2“-za roditelje učenika 6. razreda osnovnih škola.

Prevencija nasilja, maloljetničke delikvencije, školskog i izvanškolskog nasilja kroz planirane strategije, programe i aktivnosti za prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, unaprjeđuju sigurnost u lokalnoj zajednici i doprinose razvoju cijele zemlje, stvaranju osjećaja sigurnosti njenih građana i doprinose podizanju kvalitete života građana.
 
Ciljevi ovog Programa su približavanje policije učenicima, redukcija društveno neprihvatljivih ponašanja, sprječavanje zlouporabe sredstava ovisnosti, upoznavanje o štetnostima i posljedicama koje nose droge, alkohol i druga neprihvatljiva ponašanja, te u konačnici zaštita cijele zajednice od posljedica zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, nasilja i ostalih oblika kriminogenog ponašanja.
 


Stranica