Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 17. do 19. rujna, na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

    Tijekom vikenda, od 17. do 19. rujna, na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.
 
    Tijekom pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim vozilima i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor nepropisnog pretjecanja, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, te nadzor prometovanja mopeda i motocikala.
 
     Pojačane mjere provelo je 55 auto-ophodnji i 1 moto-ophodnja u kojima su bila raspoređena 63 policijska službenika.
 
     Tijekom provođenja pojačanih mjera korišteni su slijedeći uređaji za nadzor brzine: „Presretač“, laserski uređaji za nadzor brzine i makete Multanove.
 
      Provođenjem pojačanih mjera ukupno je kontrolirano 397 vozača i vozila, a ukupno su poduzete 133 represivne mjere, po prekršajima: alkohol – 37, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 11, brzina – 7, tehnička neispravnost vozila – 6, upravljanje prije stjecanja prava – 4, upravljanje za vrijeme zabrane – 0 i dr.
 
     Iz prometa su isključena 44 vozača i 8 vozila. Privremeno su oduzete 32 vozačke dozvole.
 
    Ostvarene su 4 aktivnost sukladno Zakonu o obveznim osiguranju u prometu.
 
     Na području PPrP Koprivnica ostvarena je ukupno 61 represivna mjera, na području PP Đurđevac ukupno je ostvareno 25 represivnih mjera, na području PP Križevci ukupno je ostvareno 37 represivnih mjera, dok je na području PGP Koprivnica ostvareno 10 represivnih mjera.
 
    Najveća koncentracija alkohola, u nadzoru prometa, utvrđena je dana 19. 09. 2010. g. u 03,20 sati, kada je Mato Tadić (1965) u Koprivničkoj ulici u Križevcima zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,48 g/kg. Isti je od 03,50 do 15,00 sati bio smješten u posebnu prostoriju. Isti je u 15,00 sati uhićen, a u 16,30 sati na Prekršajnom sudu u Križevcima protiv istog je započeo žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 3000,00 kuna i zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.
 
   Na području PU zatečeno je 6 recidivista.
 
   Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju za smještaj do otrežnjenja, smješteno je 20 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola.
 
   Tijekom provođenja pojačanih mjera uhićeno je 8 osoba. Protiv 8 uhićenih osoba provedeni su žurni  prekršajni postupci u kojima su iste kažnjene novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. U zatvor u Bjelovaru, na izdržavanje kazne zatvora, nisu sprovođeni prekršitelji.
 
   U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je 8 prometnih nesreća od čega 3 nesreće s povrijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile lake tjelesne povrede.
 
 


Stranica