Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda i blagdana, od 7. do 10. listopada, na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda i blagdana, od 7. do 10. listopada, na području PU koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa. 

Ukupno su kontrolirana 492 vozača i vozila, a ukupno su poduzete 244 represivne mjere, po prekršajima: alkohol – 47, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 32, brzina – 26, tehnička neispravnost vozila – 11, pretovar – 9, upravljanje prije stjecanja prava – 9, nepropisno mimoilaženje – 6, upravljanje za vrijeme zabrane – 5, oduzimanje prednosti prolaska – 3, istek prometne dozvole – 3, i dr.

Iz prometa su isključena 62 vozača i devet vozila. Privremeno je oduzeto 37 vozačkih dozvola. Utvrđena su četiri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena  u petak, 8. listopada, u 22.50 sati kada je R.H. (1976.) u ulici Kneza Domagoja u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg. Zadržan je do otrježnjenja.

Najveća brzina izmjerena je u nedjelju, 10. listopada, kada je M. M. (1952.) upravljao osobnim automobilom Koprivničkom ulicom u Novigradu Podravskom brzinom od 112 km/h, iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h.

Zatečeno je 13 počinitelja prometnih prekršaja u povratu. U posebnoj prostoriji do otrježnjenja je zadržano 28 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola. Uhićeno je 20 osoba. Protiv 17 uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjene novčanim kaznama, kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima. U zatvor u Bjelovaru na izdržavanje kazni zatvora predane su tri osobe.

U sklopu pojačanog nadzora prometa, u akciji nadzora alkoholiziranosti vozača, vršeno je testiranje sedam vozača na opojne droge uređaja „Cozart RapidScan“ kojom prilikom je do pozitivne reakcije došlo kod tri ispitanika.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.


 



Stranica