Đurđevac: Edukacija u gimnaziji

U utorak, 26. listopada, održana su dva edukativna predavanja učenicima četvrtih razreda gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ u Đurđevcu. Edukativna predavanja provele su policijske službenice Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave, a predavanjima su prisustvovali učenici 4a i 4b razreda sa razrednicama i pedagogom.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U utorak, 26. listopada, održana su dva edukativna predavanja učenicima četvrtih razreda gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ u Đurđevcu. Edukativna predavanja provele su policijske  službenice Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave, a predavanjima su prisustvovali učenici 4a i 4b razreda sa razrednicama i pedagogom.

Održanim predavanjima učenici su upoznati s načinom sudjelovanja mladih u prometu i stradavanju mladih u prometnim nesrećama. Upoznati su s pojmom „mladi vozači“ te im je objašnjeno kojom kategorijom vozila mogu upravljati ovisno o starosnoj dobi. Posebno im je istaknut negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu te posljedice nekorištenja zaštitne kacige prilikom vožnje na mopedima i nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje u motornim vozilima. Dati su im i savjeti za sigurno kretanje pješice i  biciklom u prometu.

Tijekom predavanja učenicima su prikazani edukativni spotovi koji propagiraju korištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige te upozoravaju na opasnosti korištenja mobitela tijekom sudjelovanja u prometu, vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje nepropisnom brzinom.

Učenici i njihove razrednice iskazali su zadovoljstvo poradi održanih edukativnih predavanja i pokazali velik interes za iznesene teme.



Stranica