Đurđevac: Održana Sveta Misa i Obred uspostave Policijske kapelanije i uvođenja u službu policijskog kapelana

Danas, 29. listopada, od 11 sati u župnoj crkvi Sv. Jurja u Đurđevcu služena je Sveta Misa, uz svečani Obred uspostave Policijske kapelanije i uvođenja u službu policijskog kapelana.  

Naime, temeljem Apostolske konstitucije pape Ivana Pavla II, te u skladu sa ugovorom između Svete Stolice i Republike Hrvatske o dušobrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi RH, a prema Posebnom dijelu Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju Vojnog ordinarijata u RH za MUP RH, dekretom vojnog ordinarija Vojnog ordinarijata u RH, mons. Jurja Jezerinca, od 14. rujna 2010., osnovana je POLICIJSKA KAPELANIJA „Sv. Marko Križevčanin“ za Policijsku upravu koprivničko-križevačku, sa sjedištem u Koprivnici.

Za policijsku kapelaniju vojni ordinarij Vojnog ordinarijata u RH, dekretom od 24. rujna 2010., imenovao je vlč. Ozrena Bizeka kapelanom poslužiteljem sa svim pravima župnika.

Misu je u kocelebraciji sa vojnim kapelanima i svečenicima predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

U uvodu je sve nazočne pozdravio načelnik Polcijske uprave. Biskupu, mons. Juraju Jezerincu, zahvalio je što je potaknut pastoralnim razlozima osnovao Policijsku kapelaniju, prepoznavši duhovnu potrebu djelatnika. Istaknuo je da je Obred uspostave Policijske kapelanije i uvođenja u službu policijskog kapelana vlč. Ozrena Bizeka, veliki i sretan događaj za sve policajke i policajce Policisjke uprave koprivničko - križevačke. U svoje, te u ime svih djelatnika Policijske uprave, velečasnom Ozrebu Bizeku čestitao je na imenovanju.

Okupljenima i vlč. Ozrenu Bizeku obratio se nadahnutim riječima biskup Juraj Jezerinac. Također, prigodnim riječima okupljenima se obratio i Miralem Alečković, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata 'Ban' Koprivnica.



Stranica