Najava preventivne kampanje "Živim život bez nasilja"

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 4. studenog, od 9 sati Policijska uprava koprivničko - križevačka na konferenciji za novinare najavila je aktivnosti preventivne kampanje "Živim život bez nasilja".

Riječ je o preventivnoj akciji povodom obilježavanja međunarodnog Dana sprječavanja nasilja nad ženama, 25. studenoga 2010. g., koja će se provoditi na području cijele Republike Hrvatske, pod sloganom "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA". Ova policijska uprava, u suradnji sa partnerima, preventivne aktivnosti će provoditi na području Koprivničko - križevačke županije, odnosno na području Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, a sama kampanja traje u razdoblju od 8 do 24. studenoga. Završna događanja kampanje predviđena su u formi završne kulturno - zabavne priredbe koja će se održati 24. studenoga od 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije u Koprivnici

Planirane aktivnosti Policijske uprave predstavili su nositelji kampanje - Maja Vrbek, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju i Dražen Magdić, policijski službenik za prevenciju.

U uvodnom dijelu novinarima su predstavljeni promotivni video spotovi kampanje, a tijekom cijele konferencije uz izlaganja promotora na video zaslonu puštani su promotivni slajdovi.

Policijska službenica Maja Vrbek predstavila je organizacijske okvire, svrhu i cilj kampanje i  naglasila potrebu osvještenja najužih članova obitelji o posljedicama nasilja te da se kod djece učvrste pozitivni stavovi i vrijednosni kosenzusi, uz aktivnu ulogu svih članova obitelji te uključivanje i muške populacije u sprječavanje nasilja u obitelji. Istaknula je da se kroz predstojeće aktivnosti želi pokušati doprijeti do što većeg broja mladih osoba, djece, na način da im se edukativnim i toplim pristupom približi problematika te da ih se potakne da prijavljuju nasilje, kako primarno u obitelji, tako i bilo koji oblik nasilja, te da dobiju poruku kako se imaju kome obratiti, dakle da nisu sami. U nastavku je iznjela zakonske okvire i pokazatelje stanja u oblasti nasilja u obitelji na području Policijske uprave.

Dražen Magdić, policijski službenik za prevenciju, iznio je program planiranih događanja u razdoblju provedbe kampanje sa završnim središnim događanjem, kulturno - zabavnom priredbom koja će se održati 24. studenoga od 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije u Koprivnici. Završna priredba, uz sve suradnike i goste, najaviti će se zasebnom konferencijom za predstavnike medija 23. studenoga. Također, zahvalio je na suradnji, prvenstveno našem suport partneru, Obiteljskom centru koprivničko-križevačke županije te svim Institucijama uključenim u akciju: Županiji Koprivničko-križevačkoj, Gradu Koprivnici, Gradu Križevci, Gradu Đurđevcu, medijima, medijskom pokrovitelju akcije „Podravskom listu“, odgojno-obrazovnim ustanovama Koprivničko-križevačke županije, nevladinoj udruzi žena „Hera“ Križevci, Društvu „Naša djeca“ Koprivnica, Zajednici športskih udruga Koprivničko-križevačke županije, Udruzi invalida „Bolje sutra“ Koprivnica, Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, teatru „Ludens“, Gradskom kazalištu Đurđevac.

 

   



Stranica