"Manje oružja, manje tragedija" u Koprivnici

U sklopu obilježavanja Dana grada Koprivnice, u subotu, 6. studenoga, u vremenu od 9 do 13 sati održana promocija akcije «Manje oružja, manje tragedija» kroz info pult na Zrinskom trgu u Koprivnici.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu obilježavanja Dana grada Koprivnice, u subotu, 6. studenoga, u vremenu od 9 do 13 sati održana je promocija akcije «Manje oružja, manje tragedija» kroz info pult na Zrinskom trgu u Koprivnici. Tom prilikom prisutnima su se prenosile poruke Akcije o potrebi predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, apelirajući na svijest građana o opasnostima držanja takvih opasnih ubojitih sredstava u svojim domovima.

Posebno je isticano da se dragovoljna predaja odnosi na sve vrste oružja, posebice na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem,. eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr.
 
Podsjetili smo građane da ovim aktivnostima akcija  "Manje oružja, manje tragedija" ne završava već  oružje, streljivo, eksplozivna sredstava, dijelove oružja i sl. mogu predati tijekom cijele godine te da se u slučaju dobrovoljne predaje protiv građana neće pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Aktivnosti na info pultu su posjetili  te time dali podršku Krunoslav Katić – predstavnik UNDP-a, Josip Pavliček – načelnik Odjela za prevenciju u Uredu Glavnog ravnatelja policije i Hrvoje Gredelj – policijski službenik Odjela za prevenciju u Uredu Glavnog ravnatelja policije



Stranica