Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa

Dan sjećanja na žrtve prometa počeo se je obilježavati 1993. godine u Velikoj Britaniji, a UN su 2005. godine donijeli Rezoluciju kojom se pozivaju vlade svih zemalja da obilježe taj dan - treće nedjelje u studenom. Tako će se u nedjelju, 21. studenoga, s početkom u 16 sati na mjesnom groblju u Koprivničkom Ivancu održati obilježavanje „Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa“ za Koprivničko - križevačku županiju.

Foto: Ilustracija

Dan sjećanja na žrtve prometa počeo se je obilježavati 1993. godine u Velikoj Britaniji, a UN su 2005. godine donijeli Rezoluciju kojom se pozivaju vlade svih zemalja da obilježe taj dan - treće nedjelje u studenom. Tako će se u nedjelju, 21. studenoga, s početkom u 16 sati na mjesnom groblju u Koprivničkom Ivancu održati  obilježavanje „Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa“ za Koprivničko - križevačku županiju.

Nakon paljenja svijeća za sve stradale u prometu u Republici Hrvatskoj i prigodnog programa, održati će se sveta misa. „Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa“ Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave i Postaja prometne policije Koprivnica obilježiti će u suradnji s članovima udruge „Obitelji osoba stradalih u prometu“.

Pozivaju se svi kojima je član obitelji, rodbine ili prijatelj stradao u prometnoj nesreći, kao i zainteresirani građani da podrže i obilježe sjećanja na sve one koji su tragično nastradali u prometnim nesrećama, sa željom da takovih stradanja bude što manje.



Stranica