„Živim život bez nasilja“ – završno svečano događanje u Koprivnici

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Intenzivne preventivne aktivnosti kampanje „Živim život beza nasilja“, Policijske urave koprivničko – križevačke, koje su provođene tijekom mjeseca studenoga, zaokružene su te,  samo za sada, privedene kraju na središnjoj svečanoj kulturno – zabavnoj i športskoj priredbi u Koprivnici.

Priredba je održana od 17 do 19 sati u športskoj dvorani Gimazije „Fran Galović“ u Koprivnici, a nazočilo joj  je oko tisuću posjetitelja, djece osnovnih i srednjih škola sa područja županije sa profesorima i ravnateljima te predstavnici lokalne uprave i samouprave, državnih i javnih institucija, udruga, medija i drugih suradnika. Priredbi su nazočili i predstavnici svih naših dragih partnera bez kojih ne bi na ovako intenzivan način mogli provesti  čitav niz aktivnosti, te djelatnici Policijske uprave na čelu sa rukovodstvom.

U uvodnom dijelu na velikom video panou raproducirane su izjave javne osobe – promotora kampanje za našu Policijsku upravu, glazbenika Vilibalda Kovača, te Minsitra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

U svom obraćanju načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek naglasio je potrebu podizanja svijesti građana za prijavljivanje nasilja u obitelji  i izgradnje kulture nenasilja među mladima te da se osvijesti najuže članove obitelji o posljedicama nasilja a kod djece učvrste pozitivne stavovi i vrijednosni sudovi, kroz aktivnu ulogu svih članova obitelji. Naglasio je i i želju za razvijanjem osjećaja suradnje i zajedničke uključenosti svih subjekata društva na rješavanju problematike nasilja u obitelji. Djeci i mladima, svim nazočnima, obratili su se i gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Zvonimir Mršić i župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren, koji su pozvali na odgovornost i nenasilje u svim segmentima društva i u svojim nadahnutim govorima naglasili da "žive život bez nasilja".

Potom su puštene izjave i dugih javnih osoba koje su dale podršku ovoj preventivnoj kapmanji  - proslavljeni atletičar Branko Zorko, trener  Neven Hrupec i igračice Rukometnog kluba Podravka iz Koprivnice te igračice Ženskog košarkaškog kluba Koprivnica. Puštena je i dojmljiva izjava predsjednice Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ iz Koprivnice Marije Mraz, koja je govorila o problematici nasilja spram osobama s invaliditetom.

Uslijedio je bogat zabavni program u kojem su nastupale Mažoretkinje grada Koprivnice, Plesna grupa „O La, la“ iz Koprivnice, Plesni studio „Jump“ iz Koprivnice te Twirling klub Koprivnica.

Tijekom programa proglašene su i dodijeljene nagrade za najbolje učeničke likovne radove na temu „Živim život bez nasilja“  koje je djeci uručio načelnik Policijske uprave. Odabrani likovni radovi izloženi su u holu šporstke dvorane, gdje su ih posjetitelji sa zanimanjem razgledali.

Na video panou prikazivane su fotografije sa održanih debata, akcije na bazenima Cerine i drugih provedenih aktivnosti.

Također tijekom programa održan je i egzibicijski športski susret gdje su u odbojci snage odmjerile miješane žensko-muške ekipe koje su  sačinjavali gradonačelnik Koprivnice, rukometašice i djelatnici Rukometnog kluba Podravka, ravnatelji i profesori škola, policijski službenici i drugi, u kojem susretu nije bio važan rezultat već poruka koju su posjetitelji mogli iščitati sa majica koje su natjecatelji nosili – „Živim život bez nasilja“.

I na kraju, ono što je posebno razveselilo djecu i mlade i osobito ih motiviralo posjeti priredbe, uslijedio je nastup poznatog koprivničanca, finaliste poznatog televizijskog showa, Vilibalda Kovača, koji je sa svojim bendom priredio mini koncert, tijekom kojeg su djeca i mladi sišli sa tribine i okružili binu pjevajući sa Vilibaldom poznate pjesme.



Stranica