Križevci: Posjet djece Policijskoj postaji

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas,  30. studenoga, Policijsku postaju Križevci posjetile su dvije grupe učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Djeca su  upoznata sa  radnim prostorom policijskih službenika.

Najveće zanimanje izazvala je prostorija namijenjena za smještaj osoba zatečenih u prekršajima pod utjecajem opojnih sredstava. Također, veliko zanimanje učenici su pokazali i za radni prostor operativnog dežurstva, gdje su bili oduševljeni kontaktom putem radio – veze sa ophodnjama na terenu. Neki učenici su  iskoristili mogućnost i praktično se upoznali sa načinom primjene alkometra.

Nakon razgledavanja postaje učenicima je održano kraće predavanje na temu njihovog sudjelovanja u prometu kao pješaka, a   pokazali su i primjerena znanja o prometnim propisima.

Djecu su od Centra  do Policijske postaje pratili kontakt policajci, koji su odmah iskoristili priliku i praktično pokazali djeci na koji način se kreće u prometu na cestama te im ukazali na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, uz naglasak da se prije izvođenja bilo koje radnje u prometu moraju uvjeriti da to mogu učiniti na siguran način.

Želja je ove Policijske postaje da se i na takav način približi javnosti i da promicanjem prometne kulture podigne razinu sigurnosti u cestovnom prometu.



Stranica