Policajci u posjeti djeci škole na Vinici

U utorak, 30. studenoga, u vremenu od 9 do 11.30 sati policijska službenica za preventivu Aleksandra Krnjašić i kontakt policajac Zoran Zlatar posjetili su prvašiće Područne škole Vinica.

 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U utorak, 30. studenoga, u vremenu od 9 do 11.30 sati policijska službenica za preventivu Aleksandra Krnjašić i kontakt policajac Zoran Zlatar posjetili su prvašiće Područne škole Vinica.

Policijska službenica održala je edukativno predavanje na temu „Sigurno kretanje pješaka u prometu“, a nakon toga slijedio je praktični dio edukacije. Djeca, njih 24, u pratnji učiteljice i policijskih službenika krenula su u šetnju te tom prilikom pokazala primjereno znanje o pravilima kretanja u prometu. Osim poštivanja prometnih znakova, ponovili su pravilno prelaženje preko pješačkog prijelaza, ali i na mjestima gdje nema obilježenih prijelaza. Naučili su značenje pojedinih prometnih znakova te kako prijeći cestu na semaforiziranom raskrižju.

Tijekom praktičnog dijela edukacije djeca su posjetila prostorije Radia Koprivnice, upoznala se se radnim prostorom, zaposlenicima i načinom rada na radio postaji. Nakon toga, vrijedni prvašići krenuli su pješačkim stazama do svoje škole.

Kontakt policajac je skrenuo pozornost na dolazeće blagdane kada petarde postaju sve pristupačnije i popularnije, posebice maloljetnicima i djeci koji ih, koliko iz neznanja, koliko zbog igre, ne shvaćaju suviše ozbiljno. Skrenuo im je pozornost na ozbiljne posljedice korištenja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.

Na kraju posjeta policijski službenici učenicima su podijelili promidžbene materijale MUP-a, a učiteljica i djeca izrazili su zadovoljstvo jer su tijekom jednog dana mnogo naučili, vidjeli,  bili nagrađeni te pokazali dobru fizičku spremnost obzirom da je njihova staza kretanja bila oko četiri kilometra.  



Stranica