Uhićeni provalnici u trgovine

U petak, 3. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59 i 46 - godišnjim hrvatskim državljanima i 32 – godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela teških krađa.

Foto: Ilustracija

U petak, 3. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59 i 46 - godišnjim hrvatskim državljanima  i 32 – godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela teških krađa.

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni tijekom noći 5./6. studenoga 2010. godine u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu provalili u dvije trgovine, iz kojih su otuđili novac i cigarete, oštetivši trgovačka društva iz Koprivnice i Varaždina za oko 40 000 kuna.
Također, osnovano se sumnja da su tijekom noći 1./2. prosinca 2010. godine u Novigradskoj ulici u Virju provalili u ugostiteljski objekt i trgovinu vlasništvo R.F. (1978.), te iz trgovine otuđili novac i cigarete, oštetivši vlasnika za oko 7 000 kuna.

Osumnjičeni su uhićeni 2. prosinca te 3. prosinca poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.

Kiminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičenici počinili više kaznenih djela na području drugih Policijskih uprava te se nastavljaju kriminalistička istraživanja u pravcu uvrđivanja počinjenja drugih kaznenih djela od strane osumnjičenih.



Stranica