Križevci: Policajci održali edukaciju u osnovnoj školi

U srijedu, 15. prosinca, Osnovnu školu "Ljudevit Modec" u Križevcima posjetili su policijski službenici Policijske postaje Križevci, sa zadaćom  edukacije učenika na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Tom prilikom ravnatelj, gospodin Dražen Bokan,  posjet  je   ocijenio kao odličan način zbližavanja djece sa policijskim službenicima te ih odveo u I A razred, gdje ih je dočekala učiteljica gospođa Anica Žulj sa dvadeset i jednim učenikom, odnosno đakom – prvakom.

Na početku druženja policijski službenici su održali kraću edukaciju učenika na temu njihovog sigurnog  sudjelovanja u prometu sa naglaskom na  opasnosti koje ih čekaju u prometu na cestama, a posebice da se prije izvođenja bilo koje radnje u prometu moraju uvjeriti da to mogu učiniti na siguran način.Također im je skrenuta pozornost na značaj korištenja  zaštitne kacige  pri vožnji dječjim  biciklom kao jednog od faktora sigurne vožnje.

Nakon što su i učenici pokazali zavidna znanja iz domene promet, sukladno njihovom uzrastu,  prionuli su izradi božičnog nakita koji su uz dobre želje  po izradi poklonili policijskim službenicima  a isti  će biti iskorišten pri ukrašavanju božićnih i novogodišnjih jelki u službenim prostorijama postaje.

Ovakve edukacije promiču prometnu i opću kulturu što može predstavljati temelj za budućnost da naša djeca, sada kao pješaci a u budučnosti kao vozači, budu sigurniji i da neželjenih posljedica u prometu bude što manje.



Stranica