Pronađeni provalnici te utvrđeno lažno prijavljivanje razbojništva

Jučer, 25. studenoga, u Koprivnici u ulici Frana Galovića izvršeno je kazneno djelo razbojništva u trgovini tekstilnom robom vlasništvo K.K. (1975.) iz Koprivnice.

Foto: Ilustracija

Jučer, 16. prosinca, policijski službenici Policijskih postaja Križevci i Koprivnica dovršili su kriminalistička istraživanja dva kaznena djela teških krađa provaljivanjem i lažnog prijavljivanja razbojništva.

Osnovano se sumnja da su dvojica muškaraca (rođ. 1991.g.), u razdoblju od 26. do 28. listopada u Sv. Ivanu Žabnu, provalili u kuću iz koje su otuđili električne klavijature, vrijedne oko 2 000 kuna, vlasništvo Ž.K. (1979.).  Također u Svetom Ivanu Žabnu, u razdoblju od 4. do 6. prosinca, 17 - godišnji maloljetnik je provalio u frizerski salon iz kojeg je otuđio pribor za šišanje, oštetivši trgovačko društvo iz Svetog Ivana Žabna za 2 000 kuna.

Osnovano se sumnja da je 16 - godišnji maloljetnik lažno prijavio da su mu 7. studenoga, u kupeu vlaka koji prometuje na relaciji Varaždin – Koprivnica, dvije nepoznate mlađe muške osobe uz uporabu fizičke snage  otuđile slušalice za mobitel i mobitel koji su mu potom vratile, te iz putne torbe čarape, dvije paštete i dvije šnite kruha.

Protiv osumnjičenih slijede posebna izvješća nadležnim Općinskim državnim odvjetništvima za mladež.



Stranica