Oprezno i sugurno u prometu tijekom božićnih blagdana

Oprezno i sigurno u prometu! Sretne božićne blagdane želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka. 

 Foto: Ilustracija

Tijekom božićnih blagdana dolazi do povećanja frekvencije vozila na prometnicama. I ove godine na prometnicama se očekuje veći broj hrvatskih državljana koji iz inozemstva dolaze u domovinu proslaviti božićne blagdane s obitelji. Istovremeno će se povećati i broj stranih državljana koji prolaze kroz Republiku Hrvatsku na svom putu prema jugoistočnim europskim zemljama.

U gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu povremeno može doći do otežanog i sporijeg odvijanja prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara. Ovo će posebice biti izraženo 24. prosinca, kada će se obavljati posljednje pripreme za predstojeće božićne blagdane.

Pozivamo građane na strpljenje u slučaju sporijeg odvijanja prometa. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Kako se tijekom blagdana očekuje pogoršanje vremenskih prilika pozivamo sve sudionike u prometu da budu izrazito oprezni i poštuju prometne propise i znakove, a na vozače posebice  apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima, vožnju s dopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu i da vozila opreme zimskom opremom.

Oprezno i sigurno u prometu! Sretne božićne blagdane želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka.



Stranica