Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda i blagdana

Tijekom vikenda i blagdana, od 24. do 27. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.


Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda i blagdana, od 24. do 27. prosinca,  na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Ukupno su kontrolirana 153 vozača i vozila, a ukupno je poduzeta 51 represivna mjera, po prekršajima: alkohol – 8, brzina – 7,  nekorištenje sigurnosnog pojasa – 4, tehnička neispravnost vozila - 4, upravljanje prije stjecanja prava – 4, nepropisno pretjecanje – 4,  nepoštivanje crvenog svjetla – 2, oduzimanje prednosti prolaska – 2  i drugo.

Iz prometa je isključeno 12 vozača i tri vozila. Privremeno su oduzete tri vozačke dozvole. Utvrđen je jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena u ponedjeljak, 27. prosinca, u 3.16 sati kada je Ž.K. (1978.) u Ulici Pemija u Drnju zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,62 g/kg.  Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Najveća brzina kretanja utvrđena je u petak, 24. prosinca, u 13.43 sati kada je D.S. (1987.) zatečen kako u Vlaislavu upravlja osobnim automobilom brzinom od 87 km/h, iako je brzina ograničena na 60 km/h.

U činjenju prekršaja zatečeno je pet recidivista. Do otrježnjenja je zadržano sedam osoba. Uhićeno je pet vozača. Protiv trojice vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama  zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije. U zatvor u Bjelovaru na izdržavanje kazni zatvora predane su tri osobe. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa u činjenju kaznenog djela iz članka 308. KZ-a zatečen je jedan vozač te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega jedna nesreća s poginulom osobom i pet nesreća s materijalnom štetom. U rečenoj nesreći smrtno je stradala putnica u osobnom automobilu dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.



Stranica