Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda i blagdana

Tijekom vikenda i blagdana, od 31. prosinca 2010. do 3. siječnja 2011. godine, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provođene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.




Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda i blagdana, od 31. prosinca 2010. do 3. siječnja 2011. godine, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provođene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Ukupno je kontrolirano 169 vozača i vozila a poduzeto je 35 represivnih mjera, po prekršajima kako slijedi: alkohol – 5, brzina – 4,  nekorištenje sigurnosnog pojasa – 3, tehnička neispravnost vozila - 2, neregistrirano vozilo – 2, upravljanje prije stjecanja prava – 2  i drugo.
           
Iz prometa je isključeno sedam vozača te pet vozila. Privremeno su oduzete četiri vozačke dozvole. Utvrđena su dva prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena u petak, 31. prosinca, u 12.50 sati kada je M.K. (1950.) u Starogradskoj ulici u Starigradu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg.  Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti do otrježnjenja su zadržane dvije osobe. Uhićen je jedan vozač protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom zatvora, novčanom kaznom i zabranom upravljanja vozilima B kategorije, te je isti predan na izdržavanje kazne zatvora u zatvor u Bjelovaru. 

U činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivista. Nisu zatečeni vozači u činjenju kaznenog djela Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. KZ-a.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom i dvije nesreće s ozlijeđenim osobama.  Smrtno je stradala jedna osoba, dok je pet osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.



Stranica