Policija na sjednici županijskog Savjeta za sigurnost prometa

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 19. siječnja, održana je 24. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, Auto-klubova iz Koprivnice i Đurđevca, Doma zdravlja Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo, Policijske uprave koprivničko-križevačke i autobusnog prijevoznika.

Na sjednici su predstavljeni materijali izrađeni od strane Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave, kao i pribavljeni promidžbeni materijali za potrebe provođenja preventivnih aktivnosti policije i auto-klubova, a koju je financirao Savjet tijekom 2010. godine.

Također, prezentirali su planovi Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste za tekuću godinu te je dat prikaz stanja sigurnosti u prošloj godini. Osim prezentacije prometnih nesreća i nastradalih sudionika ukazano je na stradavanje mladih vozača, smanjenje broja počinitelja prometnih prekršaja u povratu, kao i na broj poduzetih represivnih mjera. Povoljnom stanju sigurnosti u prometu tijekom prošle godine doprinijele su poduzete preventivne aktivnosti koje po svojoj kvaliteti i kvantiteti odskaču od prijašnjih godina.

Na sjednici je, između ostalog, raspravljano o nedostacima u cestovnoj infrastrukturi i iznalaženju načina za njihovo rješavanje, problematici naleta vozila na divljač te planovima za naredno razdoblje.



Stranica