Tjedno stanje sigurnosti u razdovlju od 04. do 10. travnja 2011.g.

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od čega 19 iz oblasti općeg kriminaliteta, 6 kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, 2 kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta i 2 kaznena djela iz domene prometnih delikata. Kazneno je prijavljeno 30 fizičkih osoba. Razriješena su tri kaznena djela iz ranijih razdoblja, za koja je prijavljeno pet počinitelja.

 STANJE KRIMINALITETA                                           

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od čega 19 iz oblasti općeg kriminaliteta, 6 kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, 2 kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta i 2 kaznena djela iz domene prometnih delikata. Kazneno je prijavljeno 30 fizičkih osoba.

Razriješena su tri kaznena djela iz ranijih razdoblja, za koja je prijavljeno pet počinitelja.                                                                                                                                     

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

 Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja, od čega tri tučnjave, dvije svađe ili vike, dva omalovažavanja ili vrijeđanja polic. službenika te jedan prekršaj nesprječavanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu. Prekršajno je prijavljeno 14 osoba.                   

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

 Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i 11 sa materijalnom štetom. Teške tjelesne ozljede zadobila su dva, dok su lake tjelesne ozljede zadobila također dva vozača osobnih automobila i putnika.

 ZAŠTITA OD POŽARA

 U proteklom tjednu zabilježeno je osam požara, od čega dva na građevinama sa pričinjenom materijalnom štetom od oko 4.000,00 kuna te šest požara na otvorenom prostoru.

 OSTALI DOGAĐAJI

 Zbog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnesene su prijave protiv 10 osoba.

Prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata, bez odgovarajuće pratnje, zatečene su tri osobe mlađe od 16 godina.



Stranica