Info točke kod ugostiteljskih objekata

Obzirom da je u prvom tromjesječju 2011. godine, u prometnim nesrećama koje su se dogodile na području PP Križevci, osamnaest sudionika u sedamnaest prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola, nameće se potreba za dodatnim poduzimanjem kako represivnih tako i preventivnih alktivnosti u cilju suzbijanja rečenog nepoželjnog ponašanja.  

      Obzirom da je u prvom tromjesječju 2011. godine, u prometnim nesrećama koje su se dogodile na području PP Križevci, osamnaest sudionika u sedamnaest prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola,  nameće se potreba za dodatnim poduzimanjem kako represivnih tako i preventivnih alktivnosti u cilju suzbijanja rečenog nepoželjnog ponašanja.   

      Jedna od rečenih preventivnih mjera provedena je i dana 09/10.04.2011. godine, u noćnim satima i to u blizini ugostiteljskih objekata "Latino“ u Križevcima i „Zlatne kočije“ u mjestu Kuštani, okupljalištima mladih, gdje su postavljene info točke na kojima  su policijski službenici  odgovarali na pitanja iz domene sigurnosti prometa, a veći broj posjetitelja koji su pristigli svojim vozilima, podvrgnuli su se i ispitivanju alkoholiziranosti pomoću alkometra marke "Dräger".

     Rečene aktivnosti usmjerene su na mlade vozače obzirom da je subota omiljeno vrijeme njihovog izlaska te kako bi odvratili iste od konzumiranja alkohola i potom upravljanja motornim vozilima.

      Za napomenuti je da su ovakve aktivnosti naišle na odobravanje mladih vozača, a važno je istaći da tijekom provođenja rečenih preventivno-represivnih mjera na području PP Križevci nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.



Stranica