Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa

U razdoblju od 16. do 20. lipnja 2011.g. na području PU Koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, nadzor mopeda i motocikla te nadzor prekršaja koje čine mladi vozači u cestovnom prometu.

 Foto: Ilustracija

   U razdoblju od 16. do 20. lipnja 2011.g. na području PU Koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, nadzor mopeda i motocikla te nadzor prekršaja koje čine mladi vozači u cestovnom prometu. 

Policijski službenici tijekom nadzora prometa kontrolirali su 449 vozača i vozila od čega 39 vozača mopeda i motocikla, te je ukupno ostvareno 216 represivnih mjera od čega 25 prema vozačima mopeda i motocikla. 

Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, utvrđeno je 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila i jedan prekršaj kojeg je počinio mladi vozač.

Osim navedenih prekršaja policijski službenici utvrdili su i druge prekršaje: devet prekršaja odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, devet na tehničku neispravnost vozila, sedam prekršaja odnosi se na neregistrirana vozila i istek tehničkog pregleda, sedam na nepropisno pretjecanje, šest na nekorištenje zaštitne kacige, četiri se odnose na nepoštivanje prednosti prolaska i četiri prekršaja se odnose na upravljanje prije stjecanja prava. 

U posebnoj prostoriji za smještaj do otriježnjenja zadržano je 16 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. 

Iz prometa je isključeno ukupno 37 vozača i 12 vozila, dok je privremeno oduzeto 25 vozačkih dozvola., dok  su utvrđena četiri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. 

 Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je u petak, 17. lipnja u 22.20 sati u Ferdinandovcu u Dravskoj ulici, kada je M.I rođ. 1975.g. upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,63 g/kg . Zadržan je do otrežnjenja. 

Najveća izmjerena brzinakretanja izmjerena je u subotu, 18. lipnja u 17.19 sati u Budančevici, u Ulici V.Nazora kada je N.N vozač upravljao motociklom brzinom od 117 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. 

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je osam vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B i M kategorije. Na području PU u činjenju prekršaja u povratu zatečena su dva vozača. 

U vrijeme pojačanog nadzora prometa, zabilježeno je 14 prometnih nesreća. Nastradalo je šest osoba, od čega je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.



Stranica