Rezultati akcije nadzora vozača pod utjecajem opojnih droga

U razdoblju od 25. do 26. lipnja, u vremenu od 17 do 5 sati povodom obilježavanja „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama“ provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem opojnih droga.

 Foto: Ilustracija

 U razdoblju od 25. do 26. lipnja, u vremenu od 17 do 5 sati povodom obilježavanja „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama“ provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem opojnih droga. U akciji je izvršena kontrola nad 351 vozilom i vozačem a utvrđeno je 16 prekršaja, od čega dva prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga.  

Za vrijeme provođenja akcije testirano je 12 vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu te su kod dva vozača utvrđene pozitivne reakcije na prisutnost opojnih droga u organizmu. 

Pozitivna reakcija na prisutnost opojnih droga utvrđena je u subotu, 25. lipnja, u 20 sati na Šoderici kod 21 – godišnjeg vozača osobnog automobila, te u nedjelju, 26. lipnja, u 0.30 sati, također na Šoderici, kod 30 – godišnjeg vozača osobnog automobila. 

Tijekom provođenja akcije trojici vozača je određeno zadržavanje do otrježnjenja, a uhićen je jedan vozač protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak. U  počinjenju prekršaju u povratu zatečen je jedan počinitelj. 

Tijekom provođenja akcije zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.



Stranica