Proveden pojačani nadzor prometa na državnoj cesti broj 2

U srijedu, 3. kolovoza, od 8 do 12 sati na području ove Policijske uprave proveden je pojačani nadzor nadzora na državnoj cesti broj 2, tzv. „Podravskoj magistrali”. Prilikom provođenja pojačanog nadzora u suradnji s djelatnicima Carinarnice Koprivnica vršen je nadzor vozila i trošarinske robe.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 3. kolovoza, od 8 do 12 sati na području ove Policijske uprave proveden je pojačani nadzor prometa na državnoj cesti broj 2, tzv. „Podravskoj magistrali”. Prilikom provođenja pojačanog nadzora u suradnji s djelatnicima Carinarnice Koprivnica vršen je nadzor vozila i trošarinske robe.

Izvršen je nadzor 39 vozača i 39 vozila, od čega 33 osobna automobila, 16 teretnih automobila, tri mopeda, dva traktora i motocikl. Prilikom nadzora teretnih vozila izvršeno je 18 tehničkih pregleda teretnih automobila na cestama.

Tijekom ovog pojačanog nadzora sankcionirana su 24 prekršaja iz oblasti ZSPC-a, od čega tri prekoračenja brzine kretanja od 20 do 30 km/h, jedno prekoračenje brzine kretanja od 30 do 50 km/h, prekoračenje brzine kretanja za više od 50 km/h, jedno nekorištenje svjetala, lakša tehnička neispravnost, jedna teža tehnička neispravnost, neregistrirano vozilo, dva nepropisna smještaja tereta, jedno upravljanje prije stjecanja prava, dva nekorištenje sig. pojasa, dva nekorištenja zaštitne kacige i osam ostalih prekršaja. Također, utvrđeno je i devet prekršaja iz oblasti Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa na DC 2 zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom, a uzrok događanja je neprilagođena brzina.



Stranica