Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa

U vremenskom razdoblju od 12 sati 4. kolovoza do 6 sati 8. kolovoza 2011.g. na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaja vozača mopeda i motocikala i teretnih vozila.

 Foto: Ilustracija

 U vremenskom razdoblju od 12 sati 4. kolovoza do 6 sati 8. kolovoza 2011.g. na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaja vozača mopeda i motocikala i teretnih vozila. 

Policijski službenici kontrolirali su 370 vozača i vozila od čega 44 vozača mopeda i motocikala i 10 vozača teretnih vozila. Ukupno je ostvareno 198 represivnih mjera od čega 46 prema vozačima mopeda i motocikala i osam represivnih mjera prema vozačima teretnih vozila, utvrđeno je 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 42 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. 

Osim navedenih prekršaja policijski službenici utvrdili su i druge prekršaje: 16 prekršaja  odnosi se na upravljanje neregistriranim vozilima, 12 prekršaja na nekorištenje sigurnosnog pojasa, osam prekršaja odnosi se na upravljanje prije stjecanja prava, osam na tehničku neispravnost, šest prekršaja odnosi se na pretjecanje, četiri na istek tehničkog pregleda, dva na nepoštivanje prednosti prolaska. 

U posebnoj prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja smješteno je 10 vozača.

Iz prometa je ukupno isključeno 47 vozača i 18 vozila, dok je privremeno oduzeto 12 vozačkih dozvola. Utvrđeno je 15 prekršaja sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 5. kolovoza, u 15 sati između Donjih Zdjelica i Miholjanca, kada je hrvatski državljanin (1968) upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom MF 135 pod utjecajem alkohola od 3,06 g/kg. Isti je smješten u posebnu prostoriju od 16.20 do 3 sata dana 6. kolovoza, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom prekršajnom sudu, gdje je kažnjen kaznom zatvora 15 dana uvjetno na šest mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja F kategorije šest mjeseci te novčanom kaznom 2 000 kuna. 

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je osam vozača, a protiv sedam uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama zatvora, kaznama uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima AM, B I F kategorije.

Na području PU u činjenju prekršaja u povratu zatečeno je osam vozača. 

U vrijeme pojačanog nadzora prometa, zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom i dvije s povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede i sedam osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. 



Stranica