Koprivnica: Kontakt - policajci dobili nove bicikle

 Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu Policije u zajednici grada Koprivnice ustrojeno je šest kontakt - rajona na kojima svoje zadaće obavlja šest kontakt - policajaca Policijske postaje Koprivnica. Do 2006. godine kontakt - policajci su svoje zadaće obavljali pješice. 2006. g. u Policijskoj postaji Koprivnica oformljene su prve biciklističke policijske ophodnje na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, koje su činili kontakt - policajci, a bicikle koje su isti koristiti osigurao je grad Koprivnica.   

Prateći rad biciklističkih policijskih ophodnji zamijećena je, u odnosu na pješačke ophodnje kontakt-policije, veća mobilnost i brzina reagiranja, koje se manifestiralo u bržem dolasku do odredišta odnosno mjesta na kojem je njihova pomoć potrebna i u pokrivenosti većeg broja ulica na kontakt-rajonima. Policijske biciklističke ophodnje pokazale su se kao dobar izbor i kada je potrebno brzo intervenirati na mjestima na koja se automobilima ne može prići (prolazi između zgrada, pješačke zone i sl.). 

Obzirom na do sada postignute vrlo dobre rezultate policijskih biciklističkih ophodnji, te opću prihvaćenost istih među građanima, čelnicima grada Koprivnice kao i drugim javnim službama te promicanje biciklističke kulture kako na području grada Koprivnice, tako i na području Koprivničko-križevačke županije nametnula se potreba za boljim opremanjem kontakt - policajaca kvalitetnijim biciklima prilagođenim njihovim zadaćama. 

Kako su se na MTB biciklima marke FUJI kojima su se do sada koristili kontakt-policajci počeli pokazivati znakovi istrošenosti, grad Koprivnica osigurao je nabavku šest novih bicikala marke FUJI, modela SLM 4.0 koji su izrađeni od karbonskih materijala te su vrlo lagani i imaju 30 brzina. 

Tako je 4. kolovoza 2011. godine dogradonačelnik grada Koprivnice g. Dražen Pros predao kontakt policajcima nove bicikle koji su opremljeni s osnovnom i posebnom dodatnom opremom prilagođenom za obavljanje poslova kontakt policije Policijske postaje Koprivnica. 

Odmah nakon primopredaje bicikla kontakt policajci su iste i isprobali na Zrinskom trgu u Koprivnici, te izrazili svoje zadovoljstvo sa istima jer se radi o biciklima koji trenutno spadaju u vrh biciklističke ponude za MTB bicikle.



Stranica