Hodočašće vjernika kroz Hrvatsku

Od 26. lipnja, 2011. godine do 11. rujna 2011. godine održava se hodočašće vjernika, državljana Litve „ Brdo križeva – Međugorje“ od mjesta Brdo križeva u Litvi do Međugorja u Bosni i Hercegovini.

 Foto: Ilustracija  

Od  26. lipnja, 2011. godine do 11. rujna 2011. godine održava se hodočašće vjernika, državljana Litve „ Brdo križeva – Međugorje“ od mjesta Brdo križeva u Litvi do Međugorja u Bosni i Hercegovini. 

U ponedjeljak, 22. kolovoza 2011 g. očekuje se dolazak 25 hodočasnika, državljana Litve u Republiku Hrvatsku, odakle bi se skupina hodočasnika kretala pješice od Gole, državnom cestom 41,  do Koprivnice. 

U utorak 23. kolovoza 2011. g. hodočasnici bi nastavili kretanje pješice državnom cestom 41  do Križevaca, a u srijedu 24. kolovoza od Križevaca do Vrbovca.           

Hodočasnici će se kretati u koloni uz desni rub kolnika po jedan, te će se na početku i na začelju kolone nalaziti jedan hodočasnik obučen u reflektirajući prsluk, dok će kolonu osiguravati i policijska pratnja. 

Molimo građane da obavijest uvaže, te da nailaskom na kolonu hodočasnika prilagode brzinu kretanja vozila i da poštuju znakove policijskih službenika koji će vršiti pratnju.



Stranica