Križevci: "Sigurno i vješto u prometu"

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 3. rujna, od 9 sati u Križevcima na prostoru Strossmayerovog trga, u organizaciji Auto moto kluba  Križevci i Policijske postaje Križevci te  djece polaznika  dječjih vrtića  "Zraka sunca", "Sveti Josip" i "Dječjeg vrtića Križevci", provedeno je natjecanje pod nazivom  "Sigurno i vješto u prometu", povodom početka nove školske godine.

Akcija je osmišljena  s ciljem pripreme roditelja, vozača i djece za pravilno sudjelovanje u prometu na cestama te na senzibiliziranje javnosti u pogledu  pojačanog sudjelovanja djece u prometu.

Naime, natjecatelji su bili djeca polaznici „Gradskog djećjeg vrtića Križevci“, dječjih vrtića  „Zraka  sunca“ i „Sv.Josipa“, a program natjecanja se sastojao od pokazivanja vještine upravljanja dječjim biciklima. Kroz natjecanje željela se skrenuti pozornost na značaj korištenja  zaštitne kacige kao jednog od faktora sigurne vožnje.

Svi natjecatelji su nagrađeni prigodnim poklonima  a na cilju su se mogli  osvježiti osvježavajućim napitcima.

Policijski službenici su na mjestu održavanja natjecanja formirali i info točku na kojoj su posjetitelji mogli postavljati razna pitanja, a također su distribuirani i promidžbeni materijali na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Angažirana je i Školska prometna jedinica Osnovne škole „Vladimir Nazor“, čiji pripadnici su u odorama skretali pozornost na sebe, a ujedno su vodili i brigu o sigurnosti najmlađih sudionika natjecanja.

Auto moto klub Križevci i PP Križevci ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu  kako bi ih se moglo  pripremiti za  samostalno  i sigurno sudjelovanje u prometu.



Stranica