Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 2. do 5. rujna 2011.g. na području PU koprivničko – križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je ukupno 164 prekršaja.

 Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 2. do 5. rujna 2011.g. na području PU koprivničko – križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je ukupno 164 prekršaja. 

Utvrđen je 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 60 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 12 prekršaja nepropisnih radnji vozilom u prometu, 11 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, šest prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i  četiri prekršaja oduzimanja prednosti prilaska. 

Iz prometa je isključeno ukupno 27 vozača i osam vozila, dok su privremeno oduzeta tri para registarskih pločica. 

Utvrđena su četiri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je  u subotu 3.rujna 2011. g. u 22.55 sati u Ulici Ivana Lepušića u Križevcima, kada je 32 – godišnji vozač upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,89 g/kg. Isti je smješten u posebnu od 23.25 sati do 10.45 sati u nedjelju, 4. rujna, nakon čega je uhićen i doveden Prekršajnom sudu u Križevcima, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 300 kuna. 

Tijekom vikenda poradi vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju za smještaj do otrježnjenja smješteno je sedam vozača. 

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je sedam vozača protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni s novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima B i F kategorije. 

Tijekom vikenda zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega dvije prometne  nesreće s ozlijeđenim osobama  u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. 



Stranica