Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 5. do 11. rujna 2011.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od čega 24 iz oblasti općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz maloljetničkog kriminaliteta i dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 16 fizičkih osoba. Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje su prijavljena dva počinitelja.

 Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA                                              

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od čega 24 iz oblasti općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz maloljetničkog kriminaliteta i dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 16 fizičkih osoba. Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje su prijavljena dva počinitelja.  

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je devet prekršaja, od čega četiri prekršaja svađe ili vike, dva prekršaja tučnjave, dva prekršaja drskog ponašanja i jedan prekršaj odavanja skitnji ili prosjačenju. Prekršajno je prijavljeno 10 osoba. 

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je 16 osoba. Teške tjelesne ozljede zadobio je putnik na prikolici traktora, lake tjelesne ozljede zadobila su tri vozača osobnih vozila, 10 putnika na prikolicama traktora i jedan putnik u osobnom vozilu. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je jedan požar na građevini u kojemu se materijalna šteta procjenjuje na 30 000 kuna, također je zabilježen jedan požar na poljoprivrednim površinama gdje se materijalna šteta procjenjuje na 6 400 kuna. Zabilježeno je pet požara u kojima nije počinjena materijalna šteta. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je sedam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je osam osoba.

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.



Stranica