Održana događanja u obilježavanju Dana policije

Foto: Pu koprivničko-križevačka
 
Danas, 22. rujna, vrhunac je ovogodišnjih događanja programa obilježavanja Dana policije. Unatoč nešto skromnijeg opsega vjerujemo da će sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličati naš Dan policije.

Današnja događanja započela su u 9 sati, kada je izaslanstvo Policijske uprave, na čelu sa načelnikom Dragutinom Vurnekom, položilo vijenac i zapalilo svijeću na Križ života Gradskog groblja „Pri Svetom duhu“ u Koprivnici, u spomen na pripadnike policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. I ovom prilikom prisjetili smo se naših dragih kolega i izrazili im veliku zahvalnost za najveću žrtvu koju su dali za obranu slobode i samostalnosti naše domovine. 
 
Od 10 sati u rastoranu Policijske uprave održano je svečano primanje načelnika Policijske uprave, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jednica nazočili pohvaljeni djelatnici Policijske uprave te predstavnici udruge umirovljnih djelatnika MUP-a, udruge Prvi hrvatski redarstvenik, IPE te predstavnici županije i gradova.
 
Načelnik Policijske uprave koprivničko - križevačke u prigodnom je obraćanju zahvalio djelatnicima Policijske uprave na uspješno izvršenim zadaćama te gostima na primjerenoj suradnji. Naglasio je neke od prioritenih projekata koji će Policijska uprava provoditi u budućnosti. Župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren, te gradonačelnik Grada Đurđevca u ime predstavnika gradova, prigodnim riječima čestitali su djelatnicima Policijske uprave Dan policije te se zahvalili na kvalitetnoj suradnji.
 
Povodom Dana policije načelnik je donio odluku da se za uspješno obavljene radne zadatke, profesionalan odnos prema poslu i pozitivan utjecaj na rad ostalih djelatnika pohvale Dalibor Marković iz  Ureda načelnika, Zoran Marđetko iz OKC-a, Mato Radotović i Marinko Petreković iz Odjela policije, Ivan Juriša iz Odsjeka za tehniku, Zoran Gajari i Saša Deković iz Odjela krim. policije, Siniša Solina i Zoran Zlatar iz Policijske postaje Koprivnica, Siniša Viknović i Đuro Bukovčan iz Policijske postaje Đurđevac, Dražen Šeliga i Miroslav Jakopović iz Policijske postaje Križevci, Stjepan Halavuk i Franjo Sušec iz Postaje granične policije, Gordana Kremer i Zoran Vuković iz Postaje prometne poliicje Koprivnvica te Danijel Toma - Kamenarić i Slađan Jurić iz Interventne jedinice policije.
 
Događanja povodom obilježavanja Dana policije nastavljaju se i idućeg tjedna sukladno programu, među kojim se ističu dani otvorenih vrata Policijske uprave i Policijskih postaja. Pozivamo građane da neposredno posjete naše prostorije i da se i na ovaj način upoznaju sa uvjetima i načinom našeg rada. 


Stranica