Natjecanje u praktičnom streljaštvu povodom Dana policije

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 23. rujna, sa početkom u 9 sati na strelištu „Dubovečki breg“ u Koprivnici, održano je natjecanje u praktičnom streljaštvu policijskih službenika Policijske uprave koprivničko – križevačke. Riječ je o jednom od događanja planiranih tijekom mjeseca rujna povodom obilježavanja Dana policije 29. rujna 2011. godine.
Natjecanje je održano u ekipnoj disciplini i pojedinačno. Ekipu su sačinjavala 3 natjecatelja, gađano je iz kratkih strojnica Ero cal 9 mm u pojasne mete (siluete). U natjecanju su vrednovani pogoci u ukupno 10 meta  i vrijeme prolaska svih zadanih pozicija na poligonu, a konačni rezultat koeficijent je oba ostvarena rezultata.
Na ovom zanimljivom i dinamičnom višesatnom natjecanju odazvalo se ukupno sedam ekipa ustrojstvenih jedinica Policijske uprave. Najboljim su se pokazali natjecatelji ekipe Interventne jedinice policije sa 18,16 bodova - Željko Rođak, Marijan Đukić i Mireal Mihalić. Slijedili su ih sa 16,37 bodova Darko Rep, Leopold Stipić i Elvis trstenjak iz Odjela kriminalističke policije. Trećeplasirana je ekipa Postaje granične policije Koprivnica sa 15,75 bodova, u sastavu Nenad Vrček, Ivica Živković i Josip Cenkovčan.
Igor Bukovčan bio je najbolji pojedinac (6,31), Željko Rođak drugoplasirani (6,16), Marijan Đukić treći (6,08), a Darko Rep četvrti (5,99).


Ovakvo situacijsko gađanje najrealnija je simulacija stvarnih okolnosti u kojima bi policajci koristili vatreno oružje, jer se od njih traži da trče, gađaju iz stojećeg stava, dok kleče i leže te zahtjeva taktiku i pokazuje koliko su obučeni.
Pehare za osvojena mjesta natjecateljima je dodijelio zamjenik Policijske uprave Marijan Kirin.



Stranica