Koprivnica: Prijevara "pronađenom" zlatnom ogrlicom

U utorak, 4. listopada, oko 11.30 sati u Koprivnici su dvojica nepoznatih muškaraca prevarili M.R. (1941.) za iznos od 900 kuna.

U utorak, 4. listopada, oko 11.30 sati u Koprivnici su dvojica nepoznatih muškaraca prevarili M.R. (1941.) za iznos od 900 kuna.

Jedan od nepoznatih muškaraca je pristupio oštećenom u Meštrovićevoj ulici u Koprivnici te nakon kratkog kontakta na tlu "pronašli"  ogrlicu žute boje nalik na zlatnu, za koju su se dogovorili da je zajedno prodaju u zlatarnici. Ubrzo im prilazi drugi nepoznati muškarac koji je ustvrdio da "pronađena" ogrlica vrijedi 20 000 kuna. Nakon uhodane predstave oštećeni jednom isplaćuje raspoloživi novac koji je imao kod sebe, u ruci mu ostaje ogrlica a obojica varalica se udaljuju u nepoznatom pravcu. Kasnijom provjerom u zlatarnici oštećeni utvrđuje da je ogrlica male vrijednosti te događaj jučer, 5. listopada, prijavljuje policiji.

Opis prevaranata:

Prvi je visine oko 160 cm, slabe tjelesne građe, starosti oko 50 godina, plave kratke kose, čeona ćelavost, obučen u žuti kaput

Drugi je visine oko 170 cm, jače tjelesne građe, starosti oko 50 godina, kraće prosijede kose, čeona ćelavost, obučen u šarenu majicu. 

Pozivamo građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične pokušaje prijevare te da o svim korisnim saznanjima izvjeste najbližeg policijskog službenika, policijsku postaju osobno ili putem telefona 192.



Stranica