Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 7. do 10. listopada, na području PU koprivničko-križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 123 prekršaja.

 Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 7. do 10. listopada, na području PU koprivničko-križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 123 prekršaja. 

Utvrđeno je 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, četiri prekršaja nepropisnog pretjecanja, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom i dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno šest vozača, dok su dva vozača uhićena, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su  kažnjeni novčanim kaznama, kaznom zatvora, te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima A1 kategorije. 

Iz prometa su isključena 22 vozača i šest vozila, te su utvrđena četiri prekršaja iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu. 

Najveća koncentracija alkohola, u nadzoru prometa, utvrđena je u subotu 8. listopada, u 22.45 sati,  kada je hrvatski državljanin (1963) u Koprivnici, u Ul. M. P. Miškine, upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,40 g/kg. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom vikenda zabilježene su dvije prometne nesreće od čega jedna nesreća s povrijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba zadobile lake tjelesne povrede.



Stranica