Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Tijekom devet mjeseci 2011. g. na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su 672 prometne nesreće, od čega su u 175 prometnih nesreća odnosno u 26% nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola. Ovako veliki broj sudionika pod utjecajem alkohola ukazuje na nepovoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu posebice ako se uzme u obzir da je od ukupnog broja stradalih sudionika 21% bilo je pod utjecajem alkohola.

 Foto: Ilustracija  

Tijekom devet mjeseci 2011. g. na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su 672 prometne nesreće, od čega su u 175 prometnih nesreća odnosno u 26% nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola. Ovako veliki broj sudionika pod utjecajem alkohola ukazuje na nepovoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu posebice ako se uzme u obzir da je od ukupnog broja stradalih sudionika 21% bilo je  pod utjecajem alkohola. 

Također je došlo i do pogoršanja stanja sigurnosti cestovnog prometa vezano uz sudjelovanje mladih vozača u prometu, a što se očituje u povećanju broja smrtno stradalih mladih vozača, te velikom udjelu prometnih nesreća koje su prouzročili mladi vozači u ukupnom broju prometnih nesreća. Tako su u devet mjeseci 2011. g. stradala 42 mlada vozača, od čega su dva mlada vozača smrtno stradala, šest mladih vozača je teško povrijeđeno i 34 mlada vozača su lakše ozlijeđena, dok u istom vremenskom periodu 2010. g. nije bilo smrtno stradalih mladih vozača, pet mladih vozača teško je povrijeđeno a 31 mladi vozač je lakše ozlijeđen.  

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te smanjio broj vozača pod utjecajem alkohola i prekršaja mladih vozača, i samim time povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od  11. do14. listopada  2011.g. provesti će se pojačani nadzor alkoholiziranosti i mladih vozača.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora, vozačima će biti dijeljen i letak  „Mladi vozači“, koje je izradio Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave.



Stranica